Colorbox Logo Početna         Osobno         Ideja         Galerija         Osvrti         Colorama         Izdvojeno        Kontakt  

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

FURNEX, Cairo, Egypt

FURNEX–where it all began( 04. -08.06.2009.)

Za Furnex bi se u potpunosti mogla primijeniti izjava Oscara Wilda kako ništa ne uspijeva poput pretjeranosti . Od predimenzionirane rasvjete do, za naš pojam, suviše raskošnih interijera. No ako kojim slučajem preživite transfer od aerodroma do hotela, možete uživati u zanimljivoj arhitekturi u kojoj se, na rubu pustinje, kao u svim svjetskim metropolama, izmjenjuju kvartovi od aristokratskih pa do potpune bijede. Sam je sajam mješavina svjetskih trendova i tradicionalnog stila sa tipičnim pozlatama koje, kako se moglo primijetiti, plijene najviše pažnje lokalnih posjetitelja i to uglavnom žena. Naime, suprotno našim uvjerenjima, u egipatskoj je kulturi žena ta koja na licu mjesta ugovara poslove i to uglavnom za čitave stambene prostore ili samo pojedinačne prostorije. I to ne bilo kakav namještaj. U tradiciji Egipatske kulture još se uvijek cijeni i ''nosi'' pozlata stoga njihov dnevni boravak nerijetko košta kao naša kompletno opremljena omanja kuća. Netko će možda odmahnuti glavom jer nije to dio naše estetike i stila, no mogu vam reći - kad stojite tamo, na rubu svijeta,  shvatite da bi se veoma lako mogli okružiti baršunom, brokatom i svom tom raskoši boja i dezena, jer minimalizam je super ali ''1001 noć'' je jedna posebna čarolija.

Opći dojam; besprijekorna organizacija, krasna sajamska arhitektura, ljubazno osoblje, niti jedna jedina zamjerka…. Sve u svemu nezaboravan doživljaj.

Svaka čast Furnex!


Trava


Colorbox


All images contained on this site are copyrighted by Colorbox.
Website created 2010. All rights reserved.