Colorbox Logo Početna         Osobno         Ideja         Galerija         Osvrti         Colorama         Izdvojeno        Kontakt  

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

CHICAGO, 07/2012
GRANT PARK, NAJVEĆA ZELENA POVRŠINA U GRADU U SKLOPU KOJE SE NALAZI... ...MILLENIUM PARK I NJEGOVA 110 TONA TEŠKA SKULPTURA 'CLOUD GATE' IZRAĐENA OD POLIRANOG ČELIKA ODMAH IZA NJEGA GOLEMA KONSTRUKCIJA BINE 'GRANT PARK MUSIC FESTIVALA' U SKLOPU KOJE SU DNEVNO NA RASPOREDU KONCERTI NAJPOZNATIJIH SVJETSKIH BENDOVA -DVIJE SKULPTURE NAŠEG IVANA MEŠTROVIĆA - JOŠ JEDNA OD ZNAMENITOSTI PARKA ...KOJI JE TOLIKO GOLEM DA SREDINOM PROLAZI ŽELJEZNIČKA PRUGA.. ...I CESTA KOJA SE JEDNOM GODIŠNJE ZATVORI ZA POTREBE FEŠTE POD NAZIVOM 'TASTE OD CHICAGO' - RUBNI DIO PARKA - -PANORAMA GRADA S MOSTA U PARKU.. ...I S BRODA, PLOVEĆI PO RIJECI... ...S KOJE SE NAJBOLJE VIDI FANTASTIČNA ARHITEKTURA U SPOJU STAROG I NOVOG ZGRADA 'AQUA' IZGRAĐENA JE 2010.g. NA BAZI OBNOVLJIVIH IZVORA ENERGIJE, A NAGRAĐENA JE ZA SVOJ DIZAJN S BALKONIMA U OBLIKU VALOVA ... ...I NAJVIŠA JE ZGRADA U AMERICI DIZAJNIRANA OD STRANE JEDNOG ŽENSKOG ARHITEKTA -WRIGLEY BUILDING- MARINA CITY TOWERS-rezidencijalno-komercijalne zgrade smještene na samoj obali rijeke ...s koje je pristup do podnožja zgrada, obzirom na cestovni promet, bitno olakšan WEST WACKER DRIVE ( DESNO ) IAKO JE 1983.g. KAD JE IZGRAĐENA BILA VRLO KRITIZIRANA, SVOJIM SJAJNIM PROČELJEM REFLEKTIRA RIJEKU NA KOJOJ JE SMJEŠTENA I MIJENJA BOJE OVISNO O POZICIJI SUNCA U ODREĐENO DOBA DANA U POZADINI SE VIDI WILLIS TOWER, NAJVEĆA GRAĐEVINA NA SVIJETU OD IZGRADNJE 1973. DO 1997. POGLED S 94. KATA HANCOCK OBSERVATORIJA... ...S KOJEG SE NAJBOLJE VIDI 'GOLD COAST' KOJA SE PROTEŽE SJEVERNIM DIJELOM GRADA UZ JEZERO MICHIGAN WATER TOWER, MJESTO S KOJEG SE CRPILA VODA KAD JE 1871.g. GRAD GORIO 36 SATI ( jer je krava gospođe O'Leary ritnula uljnu lampu ) TOWER JE SAČUVAN U SVOM IZVORNOM OBLIKU OKO KOJEG SU DANAS IZRASLA NOVA MODERNA ZDANJA U TRIBUNE TOWER UGRAĐENI SU FRAGMENTI S NAJPOZNATIJIH SVJETSKIH GRAĐEVINA, OVAJ JE KAMEN S DVORCA U EDINBURGU THE ART INSTITUTE OF CHICAGO U KOJEM SE UPRAVO ODRŽAVA RETROSPEKTIVA ROYA LICHTENSTEINA ULAZ U ŽELJEZNICU U ART DECO STILU JOŠ UVIJEK JE U FUNKCIJI AKO NISTE ZNALI KAKO NAHRANITI SVOG NOSOROGA OVDJE VAM SVE PIŠE U AQUARIUMU SU GOSTOVALE MEDUZE ( I VAS PODSJEĆA NA KOLAČIĆ? ) MALI JAZO ( FOTKA S CESTE, NIJE IZ ZOLOŠKOG VRTA :)
Loading
Please wait...
Svaki grad na svijetu na svoj je način poseban a Chicago zasigurno spada među najljepše na svijetu. Ako googlate, za Chicago će vam se na ekranu otvoriti niz prekrasnih gradskih panorama koje oduzimaju dah, no sve to nije ništa u usporedbi trenutka kad stanete pred njih. Arhitektura u spoju starog i novog toliko je jedinstvena da nakon bezbroj snimljenih fotografija shvatite da kući na kraju možete ponijeti samo prekrasna sjećanja jer ni jedna od fotografija nije u stanju dočarati osjećaj u simbiozi oblika i dobrih vibracija koji tamo vladaju.

Trava


Colorbox


All images contained on this site are copyrighted by Colorbox.
Website created 2010. All rights reserved.