Colorbox Logo Početna         Osobno         Ideja         Galerija         Osvrti         Colorama         Izdvojeno        Kontakt  

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Fotelja
TAJ MRAČNI PREDMET ŽELJA

Ima jedna poznata izreka, rado korištena u dizajnerskim krugovima koja  kaže: ''Ljepota je u oku promatrača''. Tom je malom rečenicom objedinjena sva ljepota svijeta. Jer svatko od nas je specifična jedinka, s vlastitim ukusom i vlastitim mjerilima ljepote, koja uvijek teži najboljem i najljepšem, pa kako bi onda produkt takvog uma moglo biti bilo što drugo osim čiste ljepote? I tako nas ljepota okružuje.
imagescas1i9n3Ili zgraža. Jer nekome je možda proizvod tuđeg uma predmet strašnog neukusa. Ili objekt nerazumljivog oblika koji nikako ne ulazi u gabarite osobnog razumijevanja. Tema o kojoj bi se do besvijesti moglo raspravljati. I dok naše vlastito ''ja'' cvili i maše rukama pokušavajući nas upozoriti da imamo vlastito mišljenje, ono se već utopilo u mišljenju kritičara kojima smo skloni prikloniti se bez razmišljanja. Oni su ipak stručnjaci, a struka se sluša. Uh! A nama se tako prokleto sviđa ona stolica koju su svi do čijeg mišljenja držimo popljuvali ( ups! isprika! postoji li neki drugi izraz? ).
Naši najbliži i najdraži osuli su se na nas drvljem i kamenjem zabranjujući nam da na kupovinu takvog nečegimages_paddy uopće pomislimo, dok su prijatelji manje-više pristojno zakolutali očima kad smo uperili prst u to nešto ( ''hmm… je li rekla da joj  je to polica ili stolica?..i kakva joj je to čudna farba?'' )
A vi, ne samo da ne možete spavati, nego ne možete ni raditi. Dok vozite, dok kuhate, dok čitate, u glavi kombinirate na koji bi način zatvorili financijsku konstrukciju, kako izbjegli dramu koja bi mogla nastati u trenutku dok unesete taj predmet kroz vrata, planirate kako razmjestiti namještaj da još i to stane u gužvu vašeg dnevnog boravka…
I tako dan za danom. Pa onda, nakon svih kombinacija, odlučite odustati od svega ( ''ah, previše komplikade'' ), a misao,  kao demon, uvijek vam se ispočetka vraća. I jednog vam dana svane spasonosna misao ( Balt..Baltazar….Balt..Baltazar… ), pa otrčite po predmet vaših želja i uvalite prijateljici da vam ga donese za rođendan. I dok vašoj sreći nema kraja, ukućanima pada mrak na oči. Neka se ljute – to je ionako njena ideja. A on, taj mračni predmet želja, zahvalno vas gleda s centralne pozicije vašeg dnevnog boravka. images_cipria3Zar ima veze na koji ste ga način dobili? Tu je! Vaš je! Na njemu piše – zauvijek tvoj!

 
Trava


Colorbox


All images contained on this site are copyrighted by Colorbox.
Website created 2010. All rights reserved.