Colorbox Logo Početna         Osobno         Ideja         Galerija         Osvrti         Colorama         Izdvojeno        Kontakt  

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Fotelja
Više

Jeste li kad ušli u prekrasnu sobu u kojoj je naočigled bilo sve na svome mjestu ali vi ste negdje u nekom kutku svijesti osjećali da ovdje ipak nešto nije u redu?? Bilo vam je nelagodno, niste si mogli pronaći mjesto i samo ste čekali da što prije odete? Pretpostavili ste da je to zbog ovog zrakopraznog prostora oko vas…(?)…ili možda zbog …(?)……hmm…..

Niste jedini. U današnje vrijeme kad minimalizam postaje potreba, kad zbog gužve koja nam vlada u glavama trebamo  nešto kao kapsulu čistog kisika za odmoriti mozak, minimalizam nam dođe otprilike kao pojas za spašavanje. Pusti otok na kojem se naš preopterećeni mozak napokon može malo odmoriti. Ali pustoš otoka nikad nije pustinjska. Ona je odsutna ljudima ali u svojoj raskoši podrazumijeva neizrecivo bogatstvo flore i faune; kokosove palme koje se nadvijaju nad pješčanim plažama, potočiće koji izranjaju iz gustog tropskog raslinja, kanarince, papigice... tukane…( hm )
Sve u svemu naš komadić raja.
Naš dom. Naše mjesto pod suncem koje možemo sami kreirati i u koje, nakon napornog dana, jedva čekamo da se vratimo.
I naravno da mora biti udoban, to se podrazumijeva. Pa ne želimo valjda sjediti na kauču pred televizorom pitajući se zašto, dovraga, želimo pobjeći odavde a okružili smo se samo prekrasnim stvarima….( Naravno da ne želimo ).

Ugodu prostora ne čini ni visoka cijena namještaja, ni ultra moderni gadgeti ni skupa dekoracija, čini je harmonija. Sve to što ste kupili, uložili novce, pažnju, vrijeme da pronađete, da posložite….sve to od čega vam srčeko sretno zatitra kad gledate, sve to mora još i zajedno disati. Zastrašujuće, zar ne? Ali ne dajte se zastrašiti! U vašem svijetu vladaju vaša pravila i sve to što volite i što želite posjedovati jednostavno će se po nekom zakonu svemira uklopiti u vaš prostor, a uostalom ako i neće baš vas briga, vama se sviđa!

Jer da bi dom bio dom a ne neka slika kopirana iz časopisa, mora odražavati našu vlastitu osobnost a ne robovati pravilima. Pa na kraju - dom je mjesto za kreativno izražavanje ( sjećate se? ) i mašta stvarno nema granica. Što onda čekate? Objesite onu sliku koju držite iza ormara a srcu vam je draga! Što, ne uklapa se? Pa baš vas briga!! Muči vas ramica? Promijenite je! Ili jednostavno objesite taj prelijepi komad takav kakav je………ne bojite se valjda?


 

Trava


Colorbox


All images contained on this site are copyrighted by Colorbox.
Website created 2010. All rights reserved.